Category Archives: Princess40

2017-09-24 Storlien – Västerås

Written by Magnus Swärd

Vi startade idag klockan 08:00 från Storlien och kom hem till Västerås kl. 18:00. Men då hämtade vi oxå Milou i Kolbäck innan vi åkte hem. Det är långt, men det ör värt det. Det är så fantastiskt upp i fjällvärlden! Hösten hade kommit mycket längre där uppe, träden är faktisk gröna här nere. Alla träd var gula eller hade tappat sina blad. Det kan inte vara så långt kvar tills det är minusgrader.

Vi vill tacka Knut och Marie för en fantastisk helg med god mat och sällskap. Vi är lite möra i kroppen idag efter en tuff vandring och ännu tuffare cykeltur uppför Storliens skidbackar och vidare upp på kalfjället och Vindarnas tempel.

Hade det så bra och tjillevipp på Er (eller hur Knut och Marie 🙂

2017-09-23 Storlien

Written by Magnus Swärd

Idag hyrde vi mountainbike på Storliens högfjälls hotell och målet var Vindarnas tempel på toppen av Storliens topp. Det var uppför och ganska kraftigt, tretton kilometer fram och tillbaka. Det var faktiskt jobbigare än igår då vi gick nästan två mil. Terrängen var väldigt kuperad och lite lerig på vissa ställen. Pulsen var hög, Helene hade 178 i puls på ett ställe! Väl uppe på toppen åt vi medhavd kaffe och smörgås. Vi hade även två bärnstens pilsner som var så goda. Tyvärr hade vi bara Jägermeister glasen med oss då Knut glömde Jägermeistern i frysen hemma i stugan. Men vad är väl en kall Jägermeister….

Nerår gick betydligt lättare och det tog bara en bråkdel av tiden. Vi tog en extra tur nere i byn på asfalten och runt stugorna för att titta på alla norrmän som bygger om och nytt. Det är nästan bara norrmän här uppe och i mataffärerna är det 95% norrmän.

Nu har vi grillat korv vid öppen brasa vid stugan och det var sååå gott. Nu sitter vi bara och pustar i stugan över en kopp kaffe.

Hoppas vi orkar laga mat….

[slideshow_deploy id=’3204′]

2017-09-03 Ny hemmahamn Västerås

Written by Magnus Swärd

Då var vår nya Princess 40 i sin nya hemmahamn. Vi har ett förslag till namn på båten men vi avvaktar lite med att avslöja det. Resan från Karlslunds Marina har gått alldeles förträffligt. Vi har kört ca 90 distans och hon går som en klocka!

Vill bara tacka alla våra vänner som kom och hälsade på oss när vi kom till Strängnäs, det blev 7 båtar samt 3 andra båtar från Västerås. Roligt?

Måste tacka Lasse, Maria, Storebror och Livia för vinflaskorna och Reijo och Anna för den fina Champangen samt Micke och Veronica för Princess kepsen!

Vi har haft väldigt tur med vädret under vår resa, idag fick vi bara några droppar regn på oss men molnen var mörka runt omkring oss. Det blåste ganska friskt och jag var lite orolig ett tag att det skulle vara svårt att lägga till i hamnen, sån tur var så blåste det nord ost så det blev väldigt lä inne i hamnen. Allting gick perfekt! Platsen var inte för smal som vi nästan trodde att den skulle bli. Hon är fastsatt lite provisoriskt med tampar och jag får fixa till detta bättre under veckan.

Nu har vi packat ur båten litegrann och allting såg bra ut?

Lite bilder (Kan vara en och annan på en Princess)

[slideshow_deploy id=’3126′]

En liten filmsnutt under gång. Ann-Marie och Nisse filmade

2017-09-02 Strängnäs

Written by Magnus Swärd

Det var rätt roligt att det blev så många båtar!

När Helene och jag pratade om att köra hem båten så var det några kompisar som sa att då kan vi komma och möta Er i Strängnäs. Idag var det 8 båtar här från Västerås och 18 personer som var ut och  åt på restaurangen här i hamnen! Lite häftigt kan jag tycka ? Efteråt var det lite folk på vår båt och Christer Thane hade gitarren med sig och spelade och sjöng, så bra!

Vi inte gjort så mycket mer än umgåtts med bekanta och pratat, riktigt roligt!

[slideshow_deploy id=’3109′]

2017-09-01 Strängnäs

Written by Magnus Swärd

Imorse kastade vi loss från Navishamnen och det gick ganska bra att lägga ut. Tog det lugnt och stilla så det blev bra. Fint väder men lite blåsigt och naturligtvis motvind. Slussningen gick perfekt och vi var helt ensamma!

Vi kastade loss vid 9 tiden och kom fram kl. 14:15 (bron öppnade 14 annars hade jag inte kommit ihåg detta)

Vi blev till slut 7 båtar, Tommy och Carina kom oxå hit och det var roligt! Nu är det NattiNatti som gäller!

[slideshow_deploy id=’3098′]

2017-08-31 Navishamnen

Written by Magnus Swärd

Jäklar vad det regnade under natten och på förmiddagen. Men straxt innan lunch så klarnade det upp och blev ganska fint väder. Vi grejade på båten och sedan på kvällen gick vi en långpromenix med Milou. Vi hamnade inne i stan och sa att vi kunde ta spårvagnen tillbaka, men naturligtvis så hade vi glömt SL kortet i båten så det var bara att gå hem. Milou fick ivarjefall en rejäl promenad och vi oxå för den delen!

[slideshow_deploy id=’3093′]

2017-08-30 Stockholm

Written by Magnus Swärd

Vilken sommardag det har varit idag! Fint soligt väder. Vi har putsat på båten hela förmiddagen (lite avbrott för jobb!) och sedan in till stan och handlade lite mat, flagga till båten och lite autosol till chromet på båten ?

Nu väntar lite mat och mys i båten. Härligt med lite sensommarledigtid!

(P.S, den första båten låg intill Wasahamnen och är troligtvis en Nordhavn båt. Så himla fin. Sedan hamnade vi mitt i en filminspelning på stan, de hade hällt ut sand på en hel gata och dolt alla skyltar. Häst och vagnar samt en massa gamla cyklar och prylar, coolt.)

Sedan självklart lite båtbilder då en del frågar om detta.

[slideshow_deploy id=’3084′]

20170829 Båten är vår!

Written by Magnus Swärd

Nu är det klart, vi är båtägare igen!

Vi har sovit i båten en natt och vi har sovit bra men ändå lite oroligt, ny ljud och en konstig känsla. Jag vaknade tidigt i morse, ca 05:00 och kunde då inte sova. Det for runt mycket i huvudet under morgonen, främst hur vi skulle kunna kasta loss utan att skada några andra båtar.

Markku kom ner straxt efter 10 och vi gick igenom båten från fören till aktern. Jag försökte dokumentera så mycket jag kunde och vi blev klara vid ett tiden. Helene och jag käkade lite mat och sedan skulle vi kasta loss.

Vinden hade ökat unde förmiddagen och det blåste mella 10-12 sek/m rakt in i sidan. Hur fasen ska vi komma ut härifrån? Fullt med båtar runt om, den ena dyrare än den andra…. Första gången man använder elreglage där fördröjningen är ca 1 – 1/2 sek innan det händer något. Jag sa till Helene, nu kör vi!

Jag kan bara säga att det var två båtägare som skulle behöva köpa trisslott idag för vi var inte långt ifrån att justera deras akterspeglar!! Helene stod på badbryggan och funderade hur hon skulle hålla emot. Sån tur var så behövdes aldrig det!!

Vi åkte in i Saltsjöbaden och vinden låg på ca 10 sek/m rakt in och jag beslutade att det inte kommer att fungera att lägga till i den vinden från tidigare erfarenheter. Vi beslutade snabbt att gå till Navishamnen och där bar det något lugnare och det gick helt ok att lägga till!

Nu har vi ätit kvällsmat och tagit ett glas vin och tittar på Idol och bara myser!

Imorgon ska vi plocka mer i båten och gå in till stan och shoppa lite, kanske till båten ?

Vi hörs imorgon gott folk!

[slideshow_deploy id=’3064′]

2017-08-28 NattiNatti

Written by Magnus Swärd

En lång dag med mycket intryck. Mycket grejer som vi hade med oss. Tror nästan vi köpte för liten båt ?. Det var mycket mer stuv utrymme i Celeste, tro det eller ej men Nimbus kan det där med utrymme    .

Nu har Milou somnat för länge sen och han var helt slut. Även mycket intryck för honom. Vi är oxå på väg att ta kvällen nu.

2017-08-28 Karlsbergs Marina

Written by Magnus Swärd

Nu har vi börjat packa i båten. Jäklar va prylar vi hade med oss.