Category Archives: Thailand 2018

2018-01-12 Sweden

Written by Magnus Swärd

Nu är vi hemma eget två veckor i Thailand. Så avkopplande och skönt i värmen och alla vänliga människor. Resan hem gick bra och flyget gick perfekt. Lite långt men fungerar ok.

Tack alla ni som följt oss under dessa två veckor ch hoppas vi hörs igen med nya äventyr.

2018-01-11 AirPort

Written by Magnus Swärd

Nu är vi på flygplatsen. Har checkat in bagaget och tar en Starbucks kaffe nu.

2018-01-11 Koh Samet, sista dagen i Thailand

Written by Magnus Swärd

Idag är det sista dagen på Koh Samet och Thailand. Två veckor går väldigt fort men det känns ändå som om två veckor hemma med jobb och allting går ändå fortare! Det är bra att det är så och inte tvärtom som det brukar vara.

Helene och jag har det väldigt bra när vi är ute och reser, allting flyter på vi tycker nästan alltid lika oavsett vad det är. Vi har bott och ätit väldigt bra under dessa veckor. Upplevelserna har varit perfekta.

Nu är det förmiddag och vi har ätit frukost och håller på att packa ihop våra grejer på hotellrummet, vi har bokat båt klockan 15:00 och sedan privat taxi till flygplatsen. Taxin tar mellan 2-3 timmar beroende på trafiken. Vi kommer vara i god tid innan planet går och det är bra. Planet går inte förrän efter 01:00 inatt och vi kommer landa på Arlanda 06:45.

Vet inte hur det är med wi-fi uppkoppling på flygplatsen med det brukar finnas.

Vi hörs alla!

 

2018-01-10 Koh Samet

Written by Magnus Swärd

Det är inte toppenväder idag, regnad som sagt var på förmiddagen men nu ligger vi på stranden och läser lite och tittar på båtar mm

Det är lite halvmulet men ordentligt varmt!

2018-01-10 Regnigt Koh Samet

Written by Magnus Swärd

Idag regnar det för första gången under vår resa i Thailand. Klockan är just nu straxt efter 11 och det har åskat och regnet strilar ner, det är väldigt varmt och väldigt fuktigt. Som alltid i Thailand så brukar det gå över ganska snabbt.

Det går fortfarande ingen nöd på oss. Detta är vår sista hela dag i Thailand och imorgon eftermiddag börjar vi vår hemresa.

2018-01-09 Koh Samet

Written by Magnus Swärd

Idag har det varit en lugn och skön dag på beachen, lika varmt som igår men väldigt skönt. Vi snorklade lite och såg en del fisk men mindre än vad vi gjort tidigare. Vi tog en liten fördrink på hotellet innan vi gick ner på en strand restaurang, men det var oerhört mycket mygg fast de hade ställt ut myggspiraler. Maten god ivarjefall!
Sedan gick vi in på hotellets café och jag tog en kopp kaffe och Helene tog en kall  cappuccino, supergott!

Helene vid en av poolområdena

Hotellets trädgård

Restaurangen

 

2018-01-09 Höll på att bli katastrof!

Written by Magnus Swärd

Idag höll det på att bli katastrof på morgonen! Vi skulle ner till stranden och jag hittade inte Hjermans katalogen!!

Jag letade överallt på rummet och i ryggan som jag har med mig på stranden om dagarna, ingen katalog. Ja sa till Helene att jag måste ha glömt den på stranden.

Jag vet att Helene är duktig och trolla för hon har hittat saker förr! Vips så hittade hon den i ryggan! Vet inte hur hon fick dit den men duktig är hon och jag såg ingenting 😂

Nu är det lugnt igen.

2018-01-08 Koh Samet, varmt

Written by Magnus Swärd

Idag har det varit väldigt varmt och fuktigt, vi har chillat hela förmiddagen på stranden. På lunchen gick vi ut och köpte frukter och käkade i solstolarna. Eftermiddagen låg vi faktisk under parasollet och myste i värmen. Helene läste bok och jag Hjertmans boken.

Vi åt kvällsmat på hotellet, PadThai som var jättegod och två kalla Chang till det. Vi tog sedan en walkabout på stranden och tittade på allt folk och alla restauranger. Vi hamnade på hotellet igen där vi tog en drink och pratade med en svensk familj från Göteborg.

Nu bingen och lite blogg.

2018-01-08 Koh Samet

Written by Magnus Swärd

Idag softar vi på stranden. Nedanför huvudhotellet finns en stor lång strand med väldigt mycket folk. Våra hus ligger lite på sidan för sig själva och där finns en väldigt fin och lugn luten strand, precis som vi vill ha det. Vi har precis käkat lite lunch, det blev färsk mango, småbananer och ananas. Så himla gott! Alldeles solmogna.

Det har varit varmt tidigare men nu är det ännu varmare😂☀️. Hörs lite senare.

P.S Vi klarar oss idag med.

2018-01-07 Koh Samet

Written by Magnus Swärd

Nu äntligen var vi här på Koh Samet.

Vi köpte biljetter från Koh Chang t.o.r till Koh Mak. Men sedan när vi kom till hotellet i Koh Mak så frågade de vart vi skulle åka efter Koh Mak och då sa vi att vi skulle till Koh Samet. De kunde ordna speed boat och minibuss direkt från Trat (på fastlandet) Så vi bad dem boka detta eftersom vi skulle slippa mellanlanda på Koh Chang med taxi och båt över till fastlandet, jo vi hade en biljett men det struntade vi i eftersom vi skulle spara flera timmar med detta.

Speedboaten från Koh Mak till fastlandet gick väldigt bra och fort, mellan 30-32 knop så det tog bara knappt en timme. När vi kom fram hamnade vi på en pir och det började bli ganska varmt och vi hade en biljett med som vi visade upp. Ett annat par som var från Tjeckien skulle också till Koh Samet så vi kunde göra sällskap men de blev upphämtade av en pickup och for vidare.

Vi hade fått information om att en minibuss skulle vänta på oss. Vi hörde oss för på piren, sedan sa en killa att vi skulle hoppa upp på deras mopeder för att åka från piren till busstationen. När vi åkte så tappade jag naturligtvis kepsen och den for ner i vattnet, så var den borta. Helene och jag fick alltså sitta bakpå en varsin moppe, med stora ryggsäckar och handbagage!! Det kändes lite konstigt, vi hamnade vid en affär som hade någon form av buss/taxi rörelse. Vi visade vår biljett och hon ringde fram och tillbaka. Vi blev erbjudna att direkt ta en privatchaufför till piren vid Koh Samet mot en avgift på 2000 baht, ca 500kr men det kändes inte bra så vi avböjde detta, hade ju bokat en minibuss som skulle gå inom 30 min. Vi fick sitta ner och vänta i ca 45 minuter, vi pratade med två andra par som tyckte det verkade lite konstigt.  Sedan sa hon som hade hand om detta att vi skulle åka med henne, både Helene och jag fick lite dåliga magkänslan. Hon körde fram en pickup och vi var 6 personer med packning. Tre stycken fick sitta på flaket och jag, Helene och en amerikanare fick sitta inne i bilen. Det kände verkligen konstigt att sitta och åka pickup när vi skulle åka minibuss. Jag frågade vart vi var på väg och det var tydligen Trat. Helene och jag blev avsläppta vid en liten resturang vid gatan och de andra for iväg. En herre kom fram och sa att vi skulle sätta oss och att minibuss skulle snart komma och hämta oss, klockan började närma sig 11 och vår minibuss skulle gå 10:30 från piren. Efter ett litet tag dök det tjeckiska paret också upp där! Konstigt. Vi pratade med dem och vi alla tyckte det kändes märkligt, klockan var nu nästan 12 och ingen minibuss hade dykt upp. Men sedan kom det en buss som vi fyra skulle hoppa in i, vi öppnade dörren och det satt redan 7 personer i den plus föraren. Minibussen var en vanlig Toyota buss med plats för nio personer. Det var bara att trycka ihop sig och vi blev till slut 11 personer plus föraren plus all packning!!

Sedan for vi iväg och han körde inte sakta heller!! Vi hade ca 2 timmars bilresa och jag tänkte att klarar vi detta så är det ett under men vi kom fram två timmar senare ungefär.

Båtbiljetten fick vi köpa av damen vid första stället fast jag visade att hotellet erbjöd sig gratis båt och taxi på Koh Samen. Jag köpte ändå biljetter, kostade bara 25 kr per person. När vi kom fram till piren så visade vi upp biljetterna och hon tittade konstigt på dem och frågade vart vi skulle. Hon pekade på en väldigt dålig båt som vi skulle gå ombord på, det tjeckiska paret var med oss oxå. Hon tog biljetten och så hade vi ingen biljett för när vi skulle kliva iland så stod ägaren till båten och tog betalt 🙂 Vi smet undan och gick iland tillsammans med det Tjeckiska paret som inte heller ville betala en gång till 🙂

Det gäller att vara på sin vakt men det är så himla svårt när man inte förstår ett orda av språket:)

Nu är vi ivarje fall på hotellrummet och har ätet en god kvällsmat på hotellets resturang. Nu pustar vi ut på sängarna och klockan börjar närma sig halv åtta….