Category Archives: Sommaren 2018

2018-08-01 Västerås

Written by Magnus Swärd

Allt har ett slut och även denna semester. En timme efter vi kommit hem fick vi de första regndropparna på oss. (De regnade några droppar en natt faktiskt)

Vi startade med att slussa in i Mälaren vid 09:00 i morse och åkte hem till Västerås, en tripp på ca 60 distans. Vädret idag var som tidigare väldigt varmt. Har nog druckit över 5 liter vatten idag! Men det behövs. Den mesta delen av dagens resa var medvind vilket betydde att det blåste ingenting!

Vi puttrade i ca 8,5 knop hela vägen och anlände västerås runt 5 tiden i eftermiddags.

E bild säger mer än en hel semester. Nedanstående bilder är en summering av sommaren.

2018-07-31 Navishamnen

Written by Magnus Swärd

Ännu en dag med otroligt värme. Vi passade på att gå lite på stan idag. VARMT!
Vi tog spårvagnen till Skansen och sedan Djurgårdsfärjan till Gamla stan. Sedan gick vi genom gamla stan till stora stan. Helene gick in och ut i flera butiker och jag fick sitta ute i värmen med Milou?

Sedan kom Hanna, Tim och Elin och hälsade på oss. Roligt! Vi fikade sedan köpte vi hämtpizza. Elin fick åka gummijollen för första gången och var lite skeptisk när vågorna kom och motorn mullrade på mer.

2018-07-30 Navishamnen

Written by Magnus Swärd

Idag har två saker gått snett och det är inte mitt fel?

Sne sak 1
Vi tittade på väderprognosen igår kväll och de hotade med åska och regn mellan 10:00-14:00 på Dalarö och ungefär det samma i Stockholm. Det skulle bli ännu värre värre på tisdag! Beslut togs att vi struntar i Saltsjöbaden utan går direkt till Stockholm då jag inte gillar att åka båt i regn och åska. I morse tittade jag igen på vädret och ungefär samma prognos fast regnet skulle starta lite senare, perfekt!

Vi kastade loss och åkte vid 08:30 och tittade igen på prognosen och då var allt regn och åska borta! Hur fasen kan det bara försvinna?? Ingen ursäkt eller någonting på prognosen! Jaja, det är bättre när det är åt detta håll och inte tvärtom. Men eftersom det fortfarande var regn på tisdag så åkte vi ändå till Stockholm och Navishamnen. Kollade igen på prognosen när vi kom fram och nu var det endast regn på torsdag?? Tänk att någon får jobba kvar på SMHI?

Sne sak 2
På vägen till Stockholm så var vi tvungna att hitta en tömmningsstation för septitanken då man inte får tömma i havet. Jag har laddat ner en app från Transportstyrelsen där man ser vilka tömmningsstationer det finns och statusen på dessa. Alla som är i drift är grönmarkerade och alla som det är fel på är röda. Man förvånas över att det är så många som är röda. Vi har tidigare i sommar försökt att tömma men inte lyckats på några ställen eftersom de inte fungerar!
Men idag var vi tvungna att hitta en eftersom vi fått problem med tömmningsmotorn på båten. Nåväl det fanns många på väg från Saltsjöbaden in till stockholm. Vi stannade vi den första och frågade om den fungerade och det var inga problem sa han. Vi la till och gjorde iordning slangen och allting och började pumpa, det gick bra till en början men sen började det lukta som sjutton och Helene hojtade att det läckte från pumpstationen! Allt det vi pumpade ut hamnade på bryggan och ner i sjön!!
Det luktade inte sommaräng precis!! Dessutom fanns det ingen vattenslang att rengöra med.
Det var bara snabbt kasta loss och åka därifrån. Nästa var ur drift enligt appen, vi stannade vid den tredje som låg vid en marina och där fick vi till och med hjälp så vi kunde tömma.
Det märkliga är att det är lag på att man måste tömma men det finns knappt några ställen att tömma på och många är dessutom trasiga. Man kan väl inte begära att man skall åka båt i timmar för att leta rätt på någon som fungerar! Är det miljövänligt?

Nåväl, nu är den tömmd och vi ligger i Navishamnen. Det har varit OTROLIGT varmt idag med 33 grader i skuggan och 30 grader i båten! Klockan är nu 21:30 och det är en bra bit över 20 grader. Vilken sommar!

Helene och jag tog en promenad in till stan vid 18:30 ikväll och käkade lite KoPhangang mat i den ljumma sommarkvällen. Värmen tar hårt på Milou men han orkade gå in men vi tog spårvagnen tillbaka.

Nu blir det lite kall bubbel!

(Grattis mamma och pappa på Er bröloppsdag)

Ny kapten?

Vätskepaus.

2018-07-29 Små Dalarö

Written by Magnus Swärd

Dagens rutt blev till Små Dalarö, ett litet paradis på norra Dalarö. Lite båt när vi kom idag men fylldes på efter ett tag. Turen idag blev på 30 distans och vi körde inomskärs och inte ut på Mysingen då det blåste lite idag och framför allt igår. Mysingen är inte rolig när det blåser. Vi tog turen innan för Muskö och det är hur mycket militärt som helst med garage rakt in i bergen från vattnet. Vissa delar är avspärrat där man inte får åka båt.

Milou tycker det fortfarande är för varmt på dagarna och försöker hitta skygga och lite svalare platser som synes på bild nedan. Ångrade att jag inte fixade till luftkonditioneringen i båten i vintras, den hade passat denna sommar.

2018-07-28 Nynäshamn

Written by Magnus Swärd

GRATTIS Hanna på din födelsedag?❤️

Nu har det blivit svalare och vi sitter på akterdäck och äter ost ock kex.

2018-07-27 Nynäshamn

Written by Magnus Swärd

Idag lämnade vi av Maria till Dalaröbåten då hon åkte hemåt Västerås. Tack Maria för några underbara dagar i skärgården från Sveriges absolut bästa sida.

Helene och jag åkte mot Nynäshamn i ett nästan helt lugnt Mysingen som kan visa sina jobbiga sidor med krabb sjö och gammal sjö samtidigt.

På eftermiddagen kom Knut och Maria samt Anna och hälsade på. De tog deras lillbåt från deras sommarställe vid Landsort. Vi tog en gemensam lunch i rökeriet med rökta räkor, lax mm. Mums!

Kaffet efter maten var vi tvungna att sitta inne i båten då det var någon grad mindre än ute.

Det har nog idag varit den varmaste dagen på hela sommaren då luften har stått helt still och temperaturen varit runt 33 grader eller mer!

2018-07-26 Utö

Written by Magnus Swärd

I väntan på maten?

Det fick bli Dannekrogen på Utö denna ljuva sommarkväll. Maria är med oss sista kvällen i skärgården och tar Waxholmbåten tillbaka till Dalarö imorgon förmiddag. Vi kommer att åka vidare ner till Nynäshamn dit Knut ochMarie kommer och hälsar på.

Det är mycket folk här min inte knökfullt, det går in några båtar till.

2018-07-26 Utö

Written by Magnus Swärd

2018-07-26 Utö

Written by Magnus Swärd

Har nu kommit till Utö och ligger i den södra hamnen vid en av de två flytbryggorna. När vi kom var det ganska mycket båt men det åkte väldigt många när vi kom (?)

Varmt och skönt idag med +30 grader.

2018-07-26 Runmaren

Written by Magnus Swärd

Ännu en fin semesterdag?