2018-01-06 Koh Mak Cocking school
Vi tog moppen imorse till andra sidan ön för att lära oss att laga thailänds mat. Vi bokade detta häromdagen men hon sa att det var fullt men ändra sig efter ett tag och sa att det var okersom vi inte kunde någon annan dag. När vi kom dit så var det bara Helene och jag som var där. Hon skulle ha ett större sällskap på eftermiddagen och hade helst velat förbereda sig för detta. Hon som hade stället (hon bodde även i huset) hade bott på Koh Mak i åtta år och kom från Bangkok. Hon var väldigt duktig på engelska och det är en stor fördel.
Vi gjorde först en PadTai tillsammans som förrätt. Så himla gott var det. Sedan gjorde vi två huvudrätter var och sedan en sticky rice men Mango som efterrätt. Snacka om mätta vi är just nu. Efterätten fick vi faktiskt med oss i en doggybag, var omöjligt att få i sig….
Vi gjorde till och med chilipasta själva i mortel och en massa ingredienser, så himla roligt men tyvärr svårt att komma ihåg alla moment samt få tagit alla råvaror hemma. Sverige.
Så kanonkul förmiddag och lunch! Vi höll på från 10:00-14:00
[slideshow_deploy id=’3585′]