Category Archives: Sommaren 2021

2021-08-03 Västerås

Written by Magnus Swärd

Nu är semestern 2021 till ända och det har varit fantastiskt sommar. Vi har snudd på varit ute i fem veckor i skärgården och fått upplevt många ställen både nya och gamla.

Det har blivit 335 distans (ca 62 land mil) under semestern, så det är en bit som vi åkt. Vädret har varit mestadels sol och varmt. Första gången vi hade jacka på oss var idag på väg hem i motvinden. Temperaturen i vattnet har var mer än 20 grader och detta har nog aldrig inträffat tidigare.

Nu är det bara 11 månader kvar till nästa semester.

Tack till Er som läser vår blogg.

Magnus & Helene

2021-08-03 Mälaren

Written by Magnus Swärd

Vi startade klockan 08:00 imorse från Wasahamnen. Slussportarna öppnade precis när vi kom fram så det var bara att åka in. Var bara Celeste och vi i slussen.

Första natten som det var lite kyligt i båten när vi vaknade, 16 grader! Vatten tempen var bara 15 grader i Wasahamnen och ytter temperaturen vara bara 14 grader.

Slussningen gick bra och sedan dess har det varit rakt motvind ca 6-10m/s. Vi har nu åkte lite drygt halvvägs hem och man känner sig lite urblåst i huvve! 😂

2021-08-02 Stockholm

Written by Magnus Swärd

Idag är det regndagar i Stockholm. Morgonen började bra med sol och flybridge frukost men sedan mulnade det på och nu är det helt igenmulet och regnet öser ner.
En eftermiddags kaffe på akterdäck och en liten fläkt påslagen så lite fuktighet hålls borta.

Vi tog färjan imorse från Gröna Lund över till gamla stan.

2021-08-01 Stockholm

Written by Magnus Swärd

Mycket folk i Stockholm är det. Tror att väldigt många har varit frånvarande i ca 1 1/2 år under pandemin för det är väldigt många som inte verkar veta om det.
Kan inte förstå hur det kan vara möjligt att folk beter sig på detta sätt.
Våg Nr 4 kommer att vara ett faktum under hösten, framför allt för ungdomarna tyvärr.

Idag har vi då sick sackat in mot city, lunch tog sedvanligt på Koh Pangang thai resturang. Gott.

Helene och jag tog en promenad på Djurgården på förmiddagen, promenad in till stan och sedan nu en kvälls promenad, totalt 22.500 steg!

2021-07-31 Wasahamnen

Written by Magnus Swärd

Vi lämnade Vaxholm vid nio tiden och tankade först på Gulf macken. Bra diesel till mycket bra pris.

Ganska fullt i Wasahamnen men vi hittade platser till slut som fungerade till våra båtar. Lite skvallpigt men det fungerar några dagar. På nätterna är det ivarjefall lugnt efter turbåtarna slutat gått.

Några regn och åskskurar under eftermiddagen.

En promenad på djurgården och en kvälls promiss till Phil’s burger för en supergod hamburgare.

2021-07-30 Vaxholm

Written by Magnus Swärd

Tre Kronor Stockholm la ut från bryggan i Vaxholm. Det var en procedur på ca 30 minuter för att komma ut från bryggan även fast de låg långsides.

2021-07-29 Vaxholm

Written by Magnus Swärd

Vi börjar närma oss stora staden Stockholm, vi är nu i Vaxholm. Vinden har varit byig idag med ganska bra blåst emellanåt, en del regnskurar och mellan dessa solsken.

Vi klarade oss utan regn under hela färden imorse ivarjefall. Lite motvind men helt ok.
I Vaxholm är det som alltid mycket båtar men vi fick ganska bra platser.

En stor Brigg ligger i Vaxholm

Bullandö på morgonen. Fint väder.

2021-07-28 Bullandö

Written by Magnus Swärd

STORT GRATTIS HANNA på din 30-års dag!
Alla blommor och grattis kramar till dig på din dag!

Oj, vad tiden rinner iväg när Fredrik, Emma och Oliver kom till Sandhamn. Hade inte tid att blogga igår såg jag. Nu har vi tagit oss till Bullandö då väderomslag är på gång. De har varnat för 18-26 m/s och det är inte att leka med!

Emma Fredrik och Oliver har nu lämnat Bullandö efter båtturen från Sandhamn.

Ett rejält åsk och regnväder drog förbi här för några timmar sedan. Har en app där man ser alla nedslag och det var en hel del omkring här.

Åsknedslag idag!

2021-07-26 Sandhamn

Written by Magnus Swärd

Idag gick turen till Sandhamn. Lite blåsigt med dyningar så vi var tvungen att ändra rutten lite och gå in från västra sidan av Sandhamn istället för östra. Vi fick vänta ca 45 minuter på att få en plats i hamnen fast vi var där kl 10:50. Vi fick en väldigt trång plats rakt in mot hotellet så det var nätt och jämt att vi kom in. Efter 1 timme kunde vi lägga oss långsides längst in. Nu är vi inparkerade och kommer inte ut förrän tre båtar flyttat sig.

Emma, Fredrik och Oliver kom ut med båten och kommer att vara här några dagar.

2021-07-25 Hallskär

Written by Magnus Swärd

Vilken otrolig fin kväll vi haft ute i skärgården. Det är inte många kvällar som denna man får uppleva. Vindstilla, varmt, solnedgång och bara fint!