2023-07-23 Rödlöga

Written by Magnus Swärd

Idag åkte vi från Bockösundet vid 08:10 och kastade loss i med klarblå himmel och inte så mycket vind. Vi körde om fiskarn från Möja, Westerberg med en massa fiskmåsar efter sin lilla fiskebåt då han rensade dagens fångst och påväg in mot sin hamn.

Det var sydliga vindar och vi åkte norrut så fin medvind och väldigt varmt på flybridge. Vi hade ca 15 distans så det fick bli frukost på båten, gott!

När vi närmade oss Rödlöga hade det precis enligt prognosen börjat blåsa lite mer, ca 10 sekm. Helene skulle gå ner från flyen och då hände det som inte får hända när man är ute på havet. Första klivet ner och halkade, drog med sig luckan på flybridge och fick den över sin arm och föll ner alla stegen till akterdäck. Jag hörde bara en smäll och luckan åkte igen. Fort upp med den och sprang ner, där låg Helene och kved sig av smärta i armen. Hennes nya slipade glasögon var snedvridna och jag försökte få en överblick vad som hänt samtidigt som båten gick på autopilot och vi mötte två segelbåtar. Panik!
Men sån tur var så verkade inget brutet eller några andra allvarliga saker som hänt. Armen kommer bli rejält blå efter luckan och den andra underarmen likaså.
Allting händer på en bråkdel av en sekund!

Nu några timmar senare kan hon röra armen och blåmärket börjar komma krypande, men det verkade som att det gått bra.

Nu är vi på Rödlöga och ligger bra på Seglarberget, det är mer än fullt med båtar som ligger mot berget och säkert 25 båtar har fått vända.
Vi tog en promenad upp till affären och bageriet som var väldigt mysig. Det finns ingen el på Rödlöga så man hörde dieselaggregaten dundra bakom affären. Man såg detta på priserna, en herrgårds ost på 400gram kostade 138 kronor. Bullarna vi köpte som de bakar själva här ute på bageriet var väldigt goda och värt sitt pris vad de nu kostade.

Comments are closed.