20170829 Båten är vår!

Written by Magnus Swärd

Nu är det klart, vi är båtägare igen!

Vi har sovit i båten en natt och vi har sovit bra men ändå lite oroligt, ny ljud och en konstig känsla. Jag vaknade tidigt i morse, ca 05:00 och kunde då inte sova. Det for runt mycket i huvudet under morgonen, främst hur vi skulle kunna kasta loss utan att skada några andra båtar.

Markku kom ner straxt efter 10 och vi gick igenom båten från fören till aktern. Jag försökte dokumentera så mycket jag kunde och vi blev klara vid ett tiden. Helene och jag käkade lite mat och sedan skulle vi kasta loss.

Vinden hade ökat unde förmiddagen och det blåste mella 10-12 sek/m rakt in i sidan. Hur fasen ska vi komma ut härifrån? Fullt med båtar runt om, den ena dyrare än den andra…. Första gången man använder elreglage där fördröjningen är ca 1 – 1/2 sek innan det händer något. Jag sa till Helene, nu kör vi!

Jag kan bara säga att det var två båtägare som skulle behöva köpa trisslott idag för vi var inte långt ifrån att justera deras akterspeglar!! Helene stod på badbryggan och funderade hur hon skulle hålla emot. Sån tur var så behövdes aldrig det!!

Vi åkte in i Saltsjöbaden och vinden låg på ca 10 sek/m rakt in och jag beslutade att det inte kommer att fungera att lägga till i den vinden från tidigare erfarenheter. Vi beslutade snabbt att gå till Navishamnen och där bar det något lugnare och det gick helt ok att lägga till!

Nu har vi ätit kvällsmat och tagit ett glas vin och tittar på Idol och bara myser!

Imorgon ska vi plocka mer i båten och gå in till stan och shoppa lite, kanske till båten ?

Vi hörs imorgon gott folk!

[slideshow_deploy id=’3064′]

Comments are closed.